Kwakzalverapparaten

Kwakzalverij bestaat al eeuwen en er wordt nog steeds flink geld aan verdiend.  
Inmiddels iskwakzalverij een stuk commerciëler en geraffineerder geworden en de tijd van relatief onschuldige kruidenvrouwtjes lijkt voorbij. Klazien uit Zalk en Jomanda zijn verleden tijd. Kwakzalverij gaat door als nooit te voren en in allerlei nieuwe vormen, of er worden oude methoden in een nieuw jasje gegoten. Er zijn zelfs een zekere mate van trends te bespeuren in kwakzalverland. Bioresonantie, Schumannresonantie, orthomulecaire therapie zijn er enkele, maar ook de beruchte Germaanse geneeskunde is nog springlevend. 

Ik ben best wel benieuwd hoeveel geld er omgaat in de wereld van de kwakzalverij en alternatieve behandelwijzen. Ik heb er nog geen cijfers over kunnen vinden. Online kun je werkelijk alles kopen waar een moderne kwakzalver alleen maar van kan dromen. Ik wist van het bestaan van doppen van honderden euro’s die het kraanwater neutraliseren en de aardingsdekens, die eveneens nogal aan de prijs zijn en waarvan de werking niet wetenschappelijk aantoonbaar is. Veel verder dan dit ging mijn kennis over kwakzalverapparaten niet. 

Tot ik een keer de vraag kreeg van een oudere mevrouw of ik een ‘zapper’ online voor haar wilde bestellen, omdat ze dit zelf niet kon. Ik dacht aanvankelijk dat het om een bepaald soort afstandbediening ging, maar dat was geenszins het geval.

Het bleek te gaan om de “ultimate zapper”, een apparaat dat was ontworpen door de Amerikaanse natuurgenezeres (lees: kwakzalver) Hulda Regehr Clark.
Haar feitenvrije theorie was dat alle ziektes werden veroorzaakt door parasieten en dat je die onschadelijk kon maken met behulp van de zapper. Ze overleed zelf op 80-jarige leeftijd aan de ziekte van Kahler, maar dit terzijde.

Als ik Google kom ik al snel de “swing zapper” van het bedrijf Meditech tegen. Het apparaat belooft dat het al uw klachten laat verdwijnen en je zit lekkerder in je vel. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om acne, de winterblues, slaapproblemen, spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid of rusteloze benen. Het helpt overal tegen!  Het apparaat lijkt op een zelfscanner bij de supermarkt en heeft twee elektroden. Bij de beschrijving staat dat het een medisch hulpmiddel is, wat natuurlijk bij dit apparaat heel discutabel is, omdat haar werking op geen enkele manier te bewijzen is.  Sterker nog, dit apparaat geneest of verlicht geen klachten (hooguit als placebo-effect voor hen die erin geloven).
De swing zapper kost zo’n 324 euro. Meditech levert ook apparaten voor Schumann-resonantie, een ander populaire behandeling binnen de wereld van de moderne kwakzalverij. Eigenlijk is Meditech het walhalla voor de moderne kwakzalver. Er mogen dus legaal bedrijven bestaan die mensen geld uit de zak kloppen en daarnaast kwakzalverij stimuleren.
Van colloïdaal zilver, blood optimizers, een plasmacluster (dat is een luchtreiniger, maar dan duur) en niet te vergeten de multiwave oscillator.

Ook de multiwave oscillatoris is nog steeds in zwang, terwijl het apparaat al een eeuw oud is en waarschijnlijk al ontelbaar keren gedebunked is. Toch verschijnt hij steeds weer ten tonele.

De helse machine is verkrijgbaar in verschillende typen en kost bij Meditech tussen de 7000 en 8000 duizend euro. Ook is er een kooi van Faraday bij verkrijgbaar; dat is een constructie die alle elektrische straling buiten houdt (vergelijk met de aluhoedjes, maar dan als bouwsel, ook prima zelf te maken van aluminiumfolie).
De originele multiwave oscillator is van een Russische (psuedo)wetenschapper die Lakhovsky heette en naar wie de peperdure Lakhovksy antennes vernoemd zijn die bij een oscillator horen.  Lakhovksy zou voortborduren op technologie die door Nikolas Tesla werd ontwikkeld.

Er zijn volop behandelaars online te vinden die gebruik maken van de multiwave oscillator en bij de eerste die ik aanklik wordt meteen weer duidelijk hoe kwaadaardig kwakzalverij kan zijn.
De oscillator helpt bij zogenaamde “elektro-stress aandoeningen waaronder pijn in nek, schouders, rug, muisarm, tennisarm, ‘beknelde zenuwen’, hernia-achtige aandoeningen. (Ook hier doemt de vraag op of electro-stress bestaat; wetenschappelijk is het niet aangetoond).
Het apparaat zou een positieve richting geven aan kanker, een uiterst gevaarlijke uitspraak!
Ook wordt het apparaat succesvol ingezet bij reumatische aandoeningen, ontstekingen, hoofdpijn, migraine, hartstoornissen, chronische vermoeidheid en talloze andere aandoeningen. Volgens Lakhovksy gedragen cellen van levende organismen zich als kleine radiozenders en ontvangers. Wanneer cellen worden doorstraald met een juist gepolariseerd elektromagnetisch veld, met een breed spectrum aan frequenties, dan zal iedere cel zijn eigen frequentie ‘oppakken’ en energie uit dat veld opnemen. Dit heeft een stimulerende en harmoniserende werking op de cellen en daarmee op de weefsels en het orgaan dat daaruit is opgebouwd. 

Een meer betaalbaar apparaat is de ‘levensveld polarizer antenne’. Hiermee worden ongewenste aardstralen geneutraliseerd en de antenne is tevens effectief tegen de straling van mobiele telefoons, magnetrons en draadloos internet.  U kunt weer rustig gaan slapen (al dan niet onder een aardingsdeken).

Bij mijn zoektocht op internet naar kwakzalverapparaten kom ik de meest bizarre dingen tegen. Van een gaatjesbril waardoor je beter gaat zien, de e-stoel (de energetische urim stoel, waar je met een beetje fantasie een elektrische stoel in ziet), maar ook verderfelijke aanbieders van apparaten die kanker zouden kunnen genezen. 

Naadloos wordt ingespeeld op hedendaagse angsten als corona en de straling van 5G-zendmasten, magnetrons en draadloos internet. Om er vervolgens veel geld aan te verdienen, de grote gemene deler als het gaat om kwakzalvers. Angst voor het onbekende, voor nieuwe ontwikkelingen, angst voor de medische wereld, deze angsten zijn al eeuwen het verdienmodel van kwakzalvers, die steeds met hun tijd meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *